Recept på carros meny
Och här kommer recepten;
Förrätt
Getosttoast 7 pers
7 skivor |
7 skivor |
3,5 msk |
140 gram |
1,75 st |
21 st |
Olja |
87,5 gram |
Tillagning
2. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olja runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Varmrätt
Rödbetsbiffar:
1 ägg
1 dl apelsinjuice, gärna färskpressad
2 dl vetemjöl
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
100 g fetaost, smulad
400 g rödbetor, kokta, kalla och grovt rivna
Salt, peppar och valfria kryddor (jag hade lite sambal olek, paprika pulver och cayennepeppar i)
Koka rödbetorna, låt dem kallna och gnugga av skalet.
Blanda ägg, apelsinjuice och vetemjöl till en klumpfri smet. Rör ner hackad lök och vitlök, smulad fetaost
Riv de skalade, kalla rödbetorna direkt ner i skålen med smet. Klicka ner smet i en varm stekpanna med olja och platta ut dem till små biffar. Stek tills de är frasiga på båda sidor.
Hasselbackspotatis
Räkna med 3-4 potatis/person
Smält smör
Parmesanost
Ströbröd
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.
Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form.
Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min.
Ta ut dem och pensla en gång till med matfett. Strö över lite salt, ströbröd och riven ost.
Baka potatisen ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk.
Fetaost-röra
400g fetaost
4 msk timjan
5 dl matlagningsyoghurt
Blanda ihop allt!
Rödlöks-röra
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
5 dl matlagningsyoghurt
2 tsk sambal olek
cayennepeppar, paprikapulver, salt & peppar efter smak
Efterrätt
Mörk chokladmousse
200400 gmörkchoklad, 70%
48 stägg
24 mskhonung
Vit chokladmousse
200200 gvitchoklad
22 dlvispgrädde
22 dlturkisk yoghurt
Hallon, till garnering
1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.
Smaklig måltid!
/ CÅ
Halv8 hos CarrÅ!
Halloj halloj!
Här kommer alla bilder från kvällen igår!
Mycket nöje!














Haha ♥
Puss cå!
Min meny!
Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och tänkte dela med mig av mina recept!

Till förrätten drack vi ett halvtorrt, friskt och fruktigt tyskt Rieslingvin vid namn Moselland Kabinett.

Själva förrätten var en sallad av galiamelon, rucola och rödlök samt en dressing baserad på balsamvinäger.
Så här gjorde jag:
Jag räknade 1 galia melon på 7 personer, och det räckte till kanske 10 pers som förrätt ändå. Jag tog den kylskåpskall och skar den i bitar. Jag tog en halv rödlök tror jag och hackade den smått (man får känna efter hur mycket man vill ha, rödläk har en ganska dominerande smak), blandade detta och strödde ruccola på efter smak.
Till dressingen hade jag:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk ljus sirap
salt,peppar
Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Dressingen bör inte sättas på förrän servering, då kan det bli rätt mosigt och ruccolasalladen blir lätt skrumpen och tråkig.

Till huvudrätten drack vi ett kravmärkt Bianchivin från Italien vid namn Montepulciano d'Abruzzo. Rött mustigt vin som passar till smakrika pastarätter, vegetariska som köttiska.
Som huvudrätt var det en lasagne inspirerad av Per Morbergs recept, men samtidigt inte alls. Jag freestylade en del, och jag tror jag gjorde så här:
500 g köttfärs/cornfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater (400-500 gr)
1 dl tomatpuré
4 st klyftor vitlök
basilika
örtsalt, svartpeppar
100 g (eller mer, ju mer desto bättre!) prästost att riva
gröna lasagneplattor
Bechamelsås
7 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
Muskotnöt(riv några drag)
Peppar, Salt
Fräs och bryn köttet/cornen och löken i smör. Pressa i vitlöken samt salta kraftigt med örtsalt och peppra lagom. Speciellt köttfärs tål ganska mycket salt. När det har puttrat en liten stund slänger du i tomaterna och tomatpurén. Har du köttfärs kan det här puttra ett bra tag typ en 20-30 minuter. Smakar bara mer om det får koka ett tag. Korn ska man vara lite försiktigare med, då det blir segt om man översteker. Precis innan det är klart slänger du ner torkad eller färsk basilika, och dra sedan av det från värmen så att inte basilika smaken kokar bort. Smaka av med salt och peppar.
För bechasåsen så värmer du gräddmjölken vid sidan av. Sedan smälter du smöret i en annan kastrull, och vispar sedan ner mjölet så det inte blir klumpar. Slå i hälften av mjölkengrädden och vispa så det blir slätt och slå sedan i resten. Låt sjuda några minuter så det tjocknar och smaka av med salt, svartpeppar och muskotnöt.
Sätt lasagneplattor i bottnen på vald ugnsform. häll över lite becha så att du ser att allt blir blött, annars kan det bli hårt. Varva sedan becha, kött/corn, ost, plattor samt avsluta med sås och rikligt med ost på toppen. Vill man ha en krämigare så häll becha ända upp, vill man ha den torrare så som min blev så ta lite mindre.
Ugnen 20-30 minuter i 200 grader.

Efterätten var en vit chokladkräm med bär som jag hämtade från kak- och dessertboken Två systrars söta, vilket jag följde exakt faktiskt. För fyra personer:
150 g vit choklad
1 ägg
1 äggula
0.5 dl florsocker
3 dl crème fraîche, naturell
2 dl björnbär, andra bär eller frukt (jag tog farmors svartvinbär, också gott med hallon)
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Vispa ihop chokladen med ägget och äggulan. Tillsätt florsocker och Crème fraîche och blanda samman till en slät kräm. Häll upp krämen i portionsformar eller glas. Ställ i kylskåpet i minst 1 timme. Garnera med varma björnbär eller färsk frukt. Servera genast.
Fridens liljor!
Sigrid
Halv åtta @ bossonsuger_anniz
Vi drack det goda vinet Törley till fördrink, för att sedan inmundiga nåt gott som hette typ Manifesto Syrah (alltså tänk rött vin, rund låda). OK?
Den ljuvlige lille förrätt ser ut som så:
(Beräknas för ca 6 personer.)
1 liten gul lök
1 msk smör
0.5 kg frysta gröna ärtor
7 dl grönsaksbuljong
1.5 dl vispgrädde
1 dl champagne (kan uteslutas)
salt och nymalen vitpeppar
några kvistar färsk dragon, eller annan ört
1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Häll på buljongen och låt den koka upp. Tillsätt de frysta ärtorna. Låt koka i några min.
2. Mixa soppan slät och fin. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp. Häll i champagnen. Smaka av med salt och peppar.
3. Garnera med färsk dragon eller annan ört (om ni vill, det gjorde ej jag).
Huvudrätten improviserades fram efter att ha ätit Stefano Bos ljuvliga version cirka tio gånger (och ha gjort den själv hemma). Dessa ingredienser använde jag då (till åtta generösa portioner - alltså jag gjorde i långpanna, halvera om ni vill och törs eller gör en massa och frys in, hihi tips från coachen):
fyllningum
1 gul lök
1 zucchini
ganska många ärtor (typ 500 g?)
ganska många haricots verts (harry kåverts) (typ lika mycket som mängden ärtor? ledordet är IMPROVISERA!)
lite salt, lite peppar, lite vitlökspulver/pressad vitlök
pestobecha
ganska mycket smör
en hel del mjöl
typ en liter mjölk eller mer?
(om ni tycker att detta är rörigt så kolla i en kokbok, eller köp färdigbecha)
+ minst 2 burkar grön pesto (färdiggjord alltså. gör egen om ni vill, bryr mig ej. då vet jag dock inte proportionerna, era jävla besserwissrar!) (jag tog 2½ burk pezto)
dessutom
så många lasagneplattor som ni tycker behövs
nåt slags god liten riven ost att toppa med!
GÖR SÅ HÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skiva zucchinin och hacka lök'n. Stek och krydda dessa med kryddorna som jag sa + salt (salt = ej krydda). Häll på haricots verts och ärtor så att de blir lite uppvärmda.
Gör bechan och ha i peston i denna.
Varva becha + grönsaker med lasagnaplattor i form/långpanna.
Ha på ost.
"Grädda" i "ugn" ca tjugo minuter i 220 grader Celcius.
Klart! Yeah! Möms!
Sen skulle ni möla i er efterrätt och den gjorde jag så här:
(10-12 möffins)
smet
2 ägg
½ tsk salt
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
125 g smör, smält
1 dl vit choklad, riven
fyllning
1 burk (250 g) mascarponeost
2 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
½ dl vit choklad, finriven
skal från 1 lime (jag tog saften med!!!! hihi)
(Vispa mascarponen, vaniljsockret och florsockret luftigt. Vänd i choklad och limeskal.)
Sätt ugnen på 175 grador.
Rör ihop ägg och socker med en gaffel. Rör i salt, kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl (använd en sil så blir det inga klumpar!). Blanda därefter i det avsvalnade smöret.
Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
Ta ut och låt svalna. Bred på glasyr och strö sedan över chokladen <3
Luv u guys! <3 <3 <3 <3 <3
xoxo
Anna
Recept
175g mörk blockchoklad
175g smör
2dl strösocker
3 äggulor
3 äggvitor
1 dl vetemjöl
Glasyren:
25g smör
1 dl vispgrädde
200g after eight
Bryt chokladen i en kastrull och smält den med smöret. Rör i socker. Tillsätt gulor, en i taget under kraftig omrörning. Rör i mjölet. Vispa äggvitorna och vänd ner. Häll i smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Den ska vara halvrå! Lossa från kanten och lägg på en skärbräda och något tungt, typ en mortel, och låt kallna under press (akta så att det inte rinner ut bara...).
Värm matfett, grädde och choklad och rör till en smet. Bred ut glasyren på kakan och lägg på två after eight bitar.
Halv8 hos Sara!






















Kvällen går inte att beskriva i ord! Den var helt underbar!
/ cå
Första kvällen hos Sigrid














ett litet urval av alla bilder från igår!
Tusen tack Sigrid för en mycket trevlig kväll med väldigt god mat!!
Vill gärna ha recepten!
/ CÅ