Recept på carros meny
Och här kommer recepten;
Förrätt
Getosttoast 7 pers
7 skivor |
7 skivor |
3,5 msk |
140 gram |
1,75 st |
21 st |
Olja |
87,5 gram |
Tillagning
2. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olja runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Varmrätt
Rödbetsbiffar:
1 ägg
1 dl apelsinjuice, gärna färskpressad
2 dl vetemjöl
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
100 g fetaost, smulad
400 g rödbetor, kokta, kalla och grovt rivna
Salt, peppar och valfria kryddor (jag hade lite sambal olek, paprika pulver och cayennepeppar i)
Koka rödbetorna, låt dem kallna och gnugga av skalet.
Blanda ägg, apelsinjuice och vetemjöl till en klumpfri smet. Rör ner hackad lök och vitlök, smulad fetaost
Riv de skalade, kalla rödbetorna direkt ner i skålen med smet. Klicka ner smet i en varm stekpanna med olja och platta ut dem till små biffar. Stek tills de är frasiga på båda sidor.
Hasselbackspotatis
Räkna med 3-4 potatis/person
Smält smör
Parmesanost
Ströbröd
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.
Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form.
Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min.
Ta ut dem och pensla en gång till med matfett. Strö över lite salt, ströbröd och riven ost.
Baka potatisen ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk.
Fetaost-röra
400g fetaost
4 msk timjan
5 dl matlagningsyoghurt
Blanda ihop allt!
Rödlöks-röra
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
5 dl matlagningsyoghurt
2 tsk sambal olek
cayennepeppar, paprikapulver, salt & peppar efter smak
Efterrätt
Mörk chokladmousse
200400 gmörkchoklad, 70%
48 stägg
24 mskhonung
Vit chokladmousse
200200 gvitchoklad
22 dlvispgrädde
22 dlturkisk yoghurt
Hallon, till garnering
1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.
Smaklig måltid!
/ CÅ