Halv åtta hos Carro!

Sådär, nu äntligen ska jag uppdatera om min kväll och mina recept!
 
Fördrink:
1 flaska Strawberry vin (ni vet den där rosa flaskan med kork man måste skruva av själv)
Fruktsoda
Konc. fläder saft
Lime
Is
 
Blanda, blanda, smaka smaka, servera!
 
Förrätt:Exotisk Ceviche
4 pers (alltså det är för fyra personer, inte att det ska vara fyra pers i förrätten!)
1 Mango
3 Kiwi
2 Avokado
8-10 Körsbärstomater (ta bort det kladdiga gegget och kärnorna som är i tomaterna)
1 Rödlök
 
Dressing;
Olja
Italiensk salladskrydda
Koriander
Chili
Lime
(Vet inte exakta mått på dressingen för jag improviserade.)
Blanda, smaka av, och låt stå en stund 
 
Tillbehör:
Fetaost
Olivier
 
Hacka allt i småbitar och blanda (helst lika stora och jämna fyrkanter men det är upp till var och en). Häll sedan på dressingen och låt stå i ca 30-60 min innan servering. Servera i lite finare glas! (jag tog vinglas, men man kan ha martiniglas eller vad man nu vill ha för det spelar ingen roll) Lägg på lite fetaost och oliver för att festa till det hela!
Tips! Man kan med fördel ha gravad lax, pilgrimsmusslor eller räkor (eller allt) i denna förrätt också om man vill lyxa till det lite!
 
Varmrrätt:Grön/gul fisk- och skaldjurssoppa
För 4 pers
500 g fiskfilé av sej eller lax (går också bra att ha både och som jag hade)
100 g räkor utan skal
6 potatisar
4 morötter
2 st purjolök
250 g bladspenat
Smör 
8 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong som jag hade)
Citron (typ höfta lite) 
(om man vill kan man även ha 1 dl vitt vin också, men det hade inte jag)
2 dl vispgrädde (och det ska va RIKTIG grädde 40 %! allt annat kan dra åt pipsvängen)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 påse saffran
Övrig kryddning precis som man vill och har hemma
 
Skär fisken i 3 cm stora bitar (alltså behvöer inte va exakt, inte så att du behöver linjal!). Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Grovhacka spenaten. Fräs purjolök och spenat i smör i en stor gryta. Lägg i tärnad potatis, och morötter. Häll i buljong, citron, grädde och saffran. Låt koka upp. Salta och peppra på fisken och lägg ner den i grytan. Låt soppan koka ca 5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
 
Efterrätt:Frozen Cheesecake

10 Digistivekex
75 g smör
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker + en vanlijstång
200 g Philiadelphiaost
3 dl vispgrädde
 
Hallonsås
Frysta Hallon
Lite vispgrädde
Socker
 
Övrigt att tänka på:
Ha minst 3 bunkar
1 springform (alltså en såndär med löstagbar botten)
Elvisp
Stavmixer
 
Och så här gör du!
Sätt ugnen (haha skrev först ungen!!) på 175 grader. Smält smöret, krossa kexen (gärna med mixer så det blir riktigt smått och härligt) och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en rund springform. Grädda i ca 10 min. Låt svalna!
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tag en annan bunke och vispa äggulorna och sockret lite lätt fluffigt. RÖR ned osten.
Häll grädden i ytterligare en bunke och tillsätt vaniljsockret + den urgröpta vaniljstången (alltså fröna inte stången, men ni fattar). Vispa grädden till ett hårt skum.
Blanda ner grädden i ostsmeten, rör runt försiktigt tills det blandats. Vänd ner äggvitan försiktigt, och få bort klumparna men försök att röra så lite som möjligt.
Häll ut smeten i formen och ställ i frysen i ca 12 timmar. 
 
Om man vill ha hallonsås till: Häll en påse frysta hallon i en kastrull. Häll på socker (hur mycket socker är upp till dig, hur sött du vill att hallonen ska smaka helt enkelt). Blanda, blanda, rör rör så det inte bränns i botten. När hallonen smällt så kan du hälla på lite grädde (eller mycket om du så vill). Servera till Cheesecaken!
LYCKA TILL!!
 
XOXO Caroline

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0