Halv åtta hos Carro!
Sådär, nu äntligen ska jag uppdatera om min kväll och mina recept!
Fördrink:
1 flaska Strawberry vin (ni vet den där rosa flaskan med kork man måste skruva av själv)
Fruktsoda
Konc. fläder saft
Lime
Is
Blanda, blanda, smaka smaka, servera!
Förrätt:Exotisk Ceviche
4 pers (alltså det är för fyra personer, inte att det ska vara fyra pers i förrätten!)
1 Mango
3 Kiwi
2 Avokado
8-10 Körsbärstomater (ta bort det kladdiga gegget och kärnorna som är i tomaterna)
1 Rödlök
Dressing;
Olja
Italiensk salladskrydda
Koriander
Chili
Lime
(Vet inte exakta mått på dressingen för jag improviserade.)
Blanda, smaka av, och låt stå en stund
Tillbehör:
Fetaost
Olivier
Hacka allt i småbitar och blanda (helst lika stora och jämna fyrkanter men det är upp till var och en). Häll sedan på dressingen och låt stå i ca 30-60 min innan servering. Servera i lite finare glas! (jag tog vinglas, men man kan ha martiniglas eller vad man nu vill ha för det spelar ingen roll) Lägg på lite fetaost och oliver för att festa till det hela!
Tips! Man kan med fördel ha gravad lax, pilgrimsmusslor eller räkor (eller allt) i denna förrätt också om man vill lyxa till det lite!
Varmrrätt:Grön/gul fisk- och skaldjurssoppa
För 4 pers
500 g fiskfilé av sej eller lax (går också bra att ha både och som jag hade)
100 g räkor utan skal
6 potatisar
4 morötter
2 st purjolök
250 g bladspenat
Smör
8 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong som jag hade)
Citron (typ höfta lite)
(om man vill kan man även ha 1 dl vitt vin också, men det hade inte jag)
2 dl vispgrädde (och det ska va RIKTIG grädde 40 %! allt annat kan dra åt pipsvängen)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 påse saffran
Övrig kryddning precis som man vill och har hemma
Skär fisken i 3 cm stora bitar (alltså behvöer inte va exakt, inte så att du behöver linjal!). Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Grovhacka spenaten. Fräs purjolök och spenat i smör i en stor gryta. Lägg i tärnad potatis, och morötter. Häll i buljong, citron, grädde och saffran. Låt koka upp. Salta och peppra på fisken och lägg ner den i grytan. Låt soppan koka ca 5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
Efterrätt:Frozen Cheesecake
10 Digistivekex
75 g smör
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker + en vanlijstång
200 g Philiadelphiaost
3 dl vispgrädde
Hallonsås
Frysta Hallon
Lite vispgrädde
Socker
Övrigt att tänka på:
Ha minst 3 bunkar
1 springform (alltså en såndär med löstagbar botten)
Elvisp
Stavmixer
Och så här gör du!
Sätt ugnen (haha skrev först ungen!!) på 175 grader. Smält smöret, krossa kexen (gärna med mixer så det blir riktigt smått och härligt) och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en rund springform. Grädda i ca 10 min. Låt svalna!
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tag en annan bunke och vispa äggulorna och sockret lite lätt fluffigt. RÖR ned osten.
Häll grädden i ytterligare en bunke och tillsätt vaniljsockret + den urgröpta vaniljstången (alltså fröna inte stången, men ni fattar). Vispa grädden till ett hårt skum.
Blanda ner grädden i ostsmeten, rör runt försiktigt tills det blandats. Vänd ner äggvitan försiktigt, och få bort klumparna men försök att röra så lite som möjligt.
Häll ut smeten i formen och ställ i frysen i ca 12 timmar.
Om man vill ha hallonsås till: Häll en påse frysta hallon i en kastrull. Häll på socker (hur mycket socker är upp till dig, hur sött du vill att hallonen ska smaka helt enkelt). Blanda, blanda, rör rör så det inte bränns i botten. När hallonen smällt så kan du hälla på lite grädde (eller mycket om du så vill). Servera till Cheesecaken!
LYCKA TILL!!
XOXO Caroline
Halv åtta hos Anna
Hej darlings! Här ska ni få några enkla recept från mig :)
Förrätt
Potatisbullar med getost och chili (4 port)
800 g potatis
2 gröna chilifrukter (t.ex. spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
150 g getost av chèvretyp
2 msk finhackad persilja
2 ägg
olivolja och smör
salt och peppar
1. Skala och koka potatisen. Häll av och låt svalna.
2. Mosa potatisen på valfritt sätt. Lägg i en skål.
3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Smula getosten.
4. Blanda potatisen med chili, vitlök, getost, persilja, ägg och 1 tsk salt. Låt gärna stå och svälla i 10-15 minuter.
5. Forma pannbiffstora (ni vet sannerligen hur stort det är) bullar av potatisblandningen.
6. Stek dem i olja och smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
Grekiska tomatplättar (4 port)
500 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
1 gul lök
2 msk hackad bladpersilja
2 dl riven parmesanost (jag tog Grana Padano istället, lite mildare)
1 ägg
2 msk olivolja (plus lite till stekning)
1 ½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 dl vetemjöl
1. Grovhacka 500 g tomater. Skala och finhacka lök. Blanda tomater, lök, persilja, ost, ägg, 2 msk olja, salt och peppar. Tillsätt mjölet, lite i taget.
2. Klicka smeten till plättar i olja i en stekpanna. Stek i omgångar 2-3 min på varje sida.
(3. Servera gärna med tsatsiki, körsbärstomater och rucola.)
Varmrätt
Zucchinigratäng (typ 4 portioner?)
1 zucchini
4 plommontomater
2 gula lökar
200 g västerbottenost
olja
salt och peppar
2-3 msk svensk grov senap
Sås:
2 dl grädde
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva zucchini, tomater, lök och västerbottenost.
Varva alla ingredienser i en smord eldfast form. Pensla med senap.
Blanda grädde, vitlök och sambal. Salta och peppra. Häll såsen över zucchinin och grönsakerna.
Gratinera i 45 minuter.
Servera med bröd och sallad/ris/vad du vill :)
Efterrätt
Himmelsk chokladkaka
150 g smör
2 ägg
3 ½ dl strösocker
1 ½ dl kakao
2 dl mjölk
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Fyllning:
2½-3 dl vispgrädde
50 g riven mörk choklad
Glasyr:
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 gr.
2.Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
3. Blanda kakaon och mjölken i en kastrull. Låt koka upp. Blanda mjöl och bakpulver för sig. Häll chokladmjölken och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Blanda till en slät och jämn smet.
3. Fördela smeten i en smord och bröad form, gärna med avtagbar kant. Grädda i ca 45 min. Låt svalna i formen några minuter innan den stjälps upp. Låt svalna helt och dela sedan i två bottnar.
4. Fyllning: Vispa grädden. Riv chokladen och blanda ner i grädden. Bred ut fyllningen på bottnarna. Lägg samman som en tårta och placera på serveringsfat.
5. Glasyr & garnering: Koka upp grädden, tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Låt den stå kallt en stund så att den stelnar. bled smeten över kakan.
SÅDÄRJA!
<3