Recept

Hej finaste av de finaste!
Här kommer recepten från i onsdags, hoppas att de någongång kan komma till användning! :)
FÖRST DET VIKTIGASTE!
VINET:
Bubblet var Prosecco Pizzolato, ett torrt italienskt vin
"Huvudvinet" är också italienskt och heter Rocca di Montemassi, Sangiovese (en box)
Förrätt: Portabellosvamp med parmesanjox!
Du behöver:
Så många portabellosvampar du vill ha (en per person, eller om det är Sandra så kanske fler... ;) )
Creme Fraiche
Parmesan
Vanlig riven ost
Peppar och salt
Gör såhär:
Ta bort svampens "stam" och skölj svampen. Lägg den på en plåt.
Blanda creme fraiche, parmesan, annan ost och kryddor i en bunke. Känn efter själv hur mycket det behövs, och smaka av. Ha sedan i blandningen i svampen, kör in den i ugnen och vänta tills osten smält och den har fått lite färg. Servera varm med lite sallad eller något till.

Varmrätt: Kikärtsbiffar med annat gott
Till kikärtsbiffarna behöver du (4-6 pers):
2 burkar kikärter (à 400 g)
3 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1-2 tsk sambal oelek
3 äggulor
4 msk färskpressad citronjuice
1 dl ströbröd
Vetemjöl att vända biffarna i och olivolja till stekning
salt
Gör såhär:
Häll av och skölj kikärtorna. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Mixa samtliga ingredienser till biffarna i en matberedare/stavmixer. Smaka av med salt.
Forma till små biffar. Vänd dem i vetemjöl.
Stek i ca 5 minuter på varje sida i rikligt med olja.
Voilà!
Tzatsikin
Du behöver:
Matlagningsyoghurt
Vitlöksklyftor
Salt, peppar
Rivet äpple
Gör såhär:
Riv äpplet (hur mycket är beroende på hur mycket sås du gör, men känn efter själv) och ha ner det i matlagningsyoghurten. Ha i rikligt med vitlök och smaka av med kryddor. Låt stå i kylen en stund för att det riktigt ska draåt sig smakerna!
Couscoussalladen

Du behöver:
Couscous
Sallad (valfri sort, kul med lite blandning)
Chèvre
Päron
Valnötter
Tomat
Rödlök
osv (ta i det du känner för/har hemma)
Gör såhär:
Fixa couscousen som det står på paketet. Skär upp salladen i en stor skål. Ha på lite olivolja, kryddor (t.ex. salt, peppar, citronpeppar, citronjuice, cayennepeppar). Smaka av. Servera!
Auberginerna
(Jag hoppas att jag skrev det som maträtten och inte folket...)
Du behöver:
Aubergine
Ägg
Ströbröd
Kryddor (ex cayennepeppar, salt, svartpeppar... ta det du känner för)
Gör såhär:
Skiva aubeginen i ganska tunna skivor. Doppa auberginen först i ägget och sedan i ströbröd+kryddor. Stek detta sedan i rikligt med olja!
och slutligen efterrätten: After Eight-tårtan!

Kakan:
175g mörk blockchoklad
175g smör
2dl strösocker
3 äggulor
3 äggvitor
1 dl vetemjöl

Glasyren:
25g smör
1 dl vispgrädde
200g after eight

Bryt chokladen i en kastrull och smält den med smöret. Rör i socker. Tillsätt gulor, en i taget under kraftig omrörning. Rör i mjölet. Vispa äggvitorna och vänd ner. Häll i smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Den ska vara halvrå! Lossa från kanten och lägg på en skärbräda och något tungt, typ en mortel, och låt kallna under press (akta så att det inte rinner ut bara...).

Värm matfett, grädde och choklad och rör till en smet. Bred ut glasyren på kakan och lägg på två after eight bitar.
Hoppas att detta ska komma till användning! Tack för att ni är så extremt och fantastiskt fina, det var en fröjd att få ha er här hemma :)
PUSS!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0