Sandras 3e halvåtta 31/3 2015

FÖRDRINK
Frozen mango margarita

Ingredienser
1pkt fryst mango
2msk limekoncentrat
2st limeklyftor
Loka crush päron


FÖRRRÄTT
Israelisk sallad
Ingredienser:
mogna tomater
1st skalad gurka
1st Rödlök
1 klyfta, pressad, vitlök
0.5 röd chilli
1 nypa kanel
1 dl mynta
1 pressad citron
4-5 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:
1. Blanda samman alla ingredienser försiktigt i en skål.


2. Smaksätt med pressad citronjuice, örter, salt och svartpeppar.



Oliv- och permesantapenade
Ingredienser:
2st grovhackade vitlöksklyftor
1st svarta oliver
0.5 dl olivolja
1,5 dl parmesan
1dl hackad persilja
Salt

Gör så här: Lägg oliver, olja och vitlök i en bunke och mixa slät med en stavmixer. Vänd ner parmesan och persilja, smaka av med salt.

Tunnbrödkex
Ingredienser:
Tunnbröd
Olivolja
Grovsalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200’c
2. Klipp tunnbrödet i långa längder
3. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper
4. Pensla över olivolja och ringla över saltet
5. Värm i ugnen ca 10 min tills de fått färg och är hårda


VARMRÄTT
Kopos
Ingredienser:
Olivolja
1st Rödlök
1st Vitlök
2st Grönsaksbuljong
1st Gul lök
4st Morötter
1st Spetskål
1st Chilli
2st Röd paprika
0.5st Burk Ajvar
3 dl Grädde

Gör så här:
1. Stel all lök och vitlöken i en stor kastrull
2. Hacka alla grönsaker och stek de sedan tillsammans med löken, smaksätt med grönsaksbuljong och andra kryddor efter smak.
3. Låt allt få steka under ca 20min så att alla råvaror släpper ifrån sig vatten, rör med jämna mellanrum.
4. Häll sedan i mer vätska så att det räcker alla grönsakerna
5. Koka sedan yttligare 15-20min
6. Lägg sedan i Ajvar
7. Koka yttligare några minuter
8. Häll sedan i grädden och låt grytan puttra ca 40 min
9. Ta sedan kastrullen från plattan och låt grytan vila i minst 10 min innan servering.

EFTERRÄTT
Äppelcroissanter med mandelkräm
Ingredienser
3st ägggulor
3msk vispgrädde
75g smör
200g mandelmassa (jag hade också i färdig vaniljkräm för att det är så gott)
3st äpplen
3 tsk strösocker
3 krm malen kanel
 
Gör så här: 
1. Arbeta in äggulorna, grädde, smör och mandelmassan.
2. Dela croissanterna på mitten och bred på mandelkrämen i den undre delen av varje croissant
3. Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor. Vänd klyftorna i kanel och strösockret och fördela dem i varje croissant
4. Grädda i mitten av ugnen i 175’c i ca 10-15min. Servera ljumna med vaniljglass.

RSS 2.0